TASTEMATTERS.RO - Magazin online

Rooibos

Denumirea ceaiului Rooibos provine din olandeza, unde inseamna “ceai rosu”sau “red bush” in engleza, nume care este legat de culoarea efectiva a ceaiului. Planta de ceai Rooibos este verde si devine rosie atunci cand este fermentata.

Aceasta planta creste in tufisuri mici din Africa de Sud, abia de curand existand incercari de a o cultiva si in alte zone. In emisfera sudica, ceaiul Rooibos este recoltat in timpul verii. Majoritatea ceaiului este cules manual, deoarece necesita foarte multa grija. Dupa culegere ceaiul este taiat cu ajutorul masinilor de taiat tutunul, apoi este fermentat pentru a capata savoare si uscat la soare. In timpul acestui proces capata culoarea rosiatica.

Ca si ceaiul verde, ceaiul Rooibos contine antioxidanti, incetinind procesul de imbatranire si intarind sistemul imunitar. Un alt aspect in favoarea acestui ceai este continutul sau inexistent de teina, prin urmare ceaiul nu are efect energizant. Poate fi consumat la orice ora din zi sau din noapte, studiile confirmand chiar faptul ca este un adjuvant in cazurile de insomnie, iritabilitate si hipertensiune.

Preparare: Pentru ceaiul Rooibos timpul recomandat de infuzie este de 3-5 minute, temperatura apei fiind de 90 de grade Celsius. Daca perioada de infuzare este mai mare gustul ceaiului nu devine amar .

1 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
  1. Fantasy

    Fantasy

    8,00 RON

    Preparare: 15-20g/l Timp de infuzare: 5 min. Culoare infuzie: rosu aramiu Aroma: dulce Contine: papaya, mango, ananas, coacaze rosii, capsuni, floarea-soarelui. Află mai mult

1 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
Despre noi