TASTEMATTERS.RO - Magazin online

Ceai verde

     Ceaiul verde in China, este procesat in asa fel, incat nu se oxideaza deloc. Frunzele de ceai proaspat culese sunt depozitate intr-un fel de “wok”, apoi sunt rulate manual in forma lor finala, dupa care sunt uscate la o temperatura de 80 grade Celsius. Pe langa tipul de planta si climat, modul in care este uscat si rulat determina particularitatile ceaiului. In cazul anumitor ceaiuri se aplica metoda japoneza, in loc de a fi incalzite in “wok”, frunzele verzi sunt tinute in abur, in instalatii speciale pentru a fi complet stopat procesul de fermentatie, astfel frunzele isi pastreaza culoarea naturala de verde inchis.

     Preparare: Teina din ceaiul verde este eliberata mai repede decat la ceaiul negru. Pentru a evita gustul amarui, fierbeti apa, apoi lasati sa se raceasca pana la 80-90 de grade Celsius. In cazul ceaiului verde japonez, dupa ce fierbeti apa, lasati sa se raceasca apa chiar pana la 60-70 grade Celsius, inainte sa infuzati ceaiul. Ceaiul verde trebuie lasat la infuzat intre 1 si 2,5 minute maxim si poate fi infuzat de mai multe ori din aceleasi frunze.

6 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
  1. China Sencha

    China Sencha

    6,00 RON

    Preparare: 15-18g/l Timp de infuzare: 1,5-2min. Aroma: proaspata de citrice Culoare infuzie: verde-olive Află mai mult
  2. Tinutul Zambetelor

    Tinutul Zambetelor

    9,00 RON

    Ceai de fructe. Contine: China sencha, China Chun Mee, nuca de cocos, banana, papaya, aroma. Preparare: O lingurita cu varf pentru o ceasca. Ceaiurile de fructe au nevoie pentru infuzie de aproximativ 10 minute pentru o aroma deplina. Află mai mult
  3. China Temple of Heaven

    China Temple of Heaven

    8,00 RON

    Contine: China Sencha, China Chun Mee, chips-uri de banane, nucă de cocos, petale de floarea soarelui, aroma
    Preparare: Ceaiul verde trebuie lasat la infuzat intre 1 si 3 minute si poate fi infuzat de mai multe ori din aceleasi frunze. Află mai mult
  4. Kokeicha Japan Style

    Kokeicha Japan Style

    15,00 RON

    Preparare: 15-18g/l Timp de infuzare: 2-3min. Culoare infuzie: verde-olive Află mai mult
  5. SENCHA JAPAN STYLE

    SENCHA JAPAN STYLE

    8,00 RON

    Preparare: 15-18g/l Timp de infuzare: 2-3min. Aroma: proaspata de citrice Culoare infuzie: verde-olive Află mai mult
  6. OOLONG

    OOLONG

    11,00 RON

    Mai parfumate, mai dulci, mai puțin bogate în teină decât ceaiurile verzi, ceaiurile oolong sunt foarte apreciate. Timp de infuzare: 2-3min. Culoare infuzie: verde Află mai mult

6 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
Despre noi