TASTEMATTERS.RO - Magazin online

Ceai verde

     Ceaiul verde in China, este procesat in asa fel, incat nu se oxideaza deloc. Frunzele de ceai proaspat culese sunt depozitate intr-un fel de “wok”, apoi sunt rulate manual in forma lor finala, dupa care sunt uscate la o temperatura de 80 grade Celsius. Pe langa tipul de planta si climat, modul in care este uscat si rulat determina particularitatile ceaiului. In cazul anumitor ceaiuri se aplica metoda japoneza, in loc de a fi incalzite in “wok”, frunzele verzi sunt tinute in abur, in instalatii speciale pentru a fi complet stopat procesul de fermentatie, astfel frunzele isi pastreaza culoarea naturala de verde inchis.

     Preparare: Teina din ceaiul verde este eliberata mai repede decat la ceaiul negru. Pentru a evita gustul amarui, fierbeti apa, apoi lasati sa se raceasca pana la 80-90 de grade Celsius. In cazul ceaiului verde japonez, dupa ce fierbeti apa, lasati sa se raceasca apa chiar pana la 60-70 grade Celsius, inainte sa infuzati ceaiul. Ceaiul verde trebuie lasat la infuzat intre 1 si 2,5 minute maxim si poate fi infuzat de mai multe ori din aceleasi frunze.

6 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie ascendentă

6 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie ascendentă
Despre noi