TASTEMATTERS.RO - Magazin online

Ceai negru

     Ceaiul negru (black tea sau red tea), asa cum este cunoscut in China, este rezultatul unei oxidari complete a frunzelor inainte de a fi uscate. Frunzele sunt imprastiate afara si lasate sa se usuce, pierzand umiditatea, rigiditatea si mult din greutate. Frunzele expun un esential ulei la aer si incepe procesul de oxidare. Cand acesta este complet, frunzele sunt incalzite, sortate in functie de calitate si impachetate. Acest procedeu de oxidare si uscare da culoarea neagra a frunzelor.

     Cu un continut mai ridicat de cofeina decat al ceaiurilor verzi, ceaiul negru contine totusi mai putina cofeina decat cafeaua. Experienta producatorilor de ceaiuri, a dus la descoperirea celor mai bune varietati, locatii si anotimpuri pentru cultivarea si culesul plantelor de ceai. Unul din pasii cheie in procesul de fabricare a ceaiului, care determina tipul ceaiului produs, este gradul de fermentatie la care sunt supuse frunzele. Termenul de fermentare se refera la gradul de oxidare la care sunt supuse frunzele in timpul procesului de uscare. Acest proces de oxidare poate fi oprit prin diferite metode termice. Complet fermentat, ceaiul este clasificat ca ceai negru. Ceaiul negru are o nuanta rosie intunecata si o aroma dulce de zahar.

     Preparare: In functie de zona de cultivare, ceaiul negru difera ca intensitate de gust. Fundamental, toate ceaiurile negre se infuzeaza in apa clocotita. Pentru un gust mai sensibil, timpul de infuzie este mai mic. Un Darjeeling aromat ar trebui infuzat maxim 3 minute, pe de alta parte un Assam ar trebui infuzat pana la 5 minute.

1 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
  1. Russian Caravan

    Russian Caravan

    8,50 RON

    Preparare: 15-18g/l Timp de infuzare: 3-5 min. Aroma: puternica si amaruie Culoare infuzie: aramie Află mai mult

1 Produs(e)

per pagină

Matrice  Listă 

Setează direcţie descendentă
Despre noi